Guma Guar 100g PROVITA

towar niedostępny
Średnia ocen: 0.00
Opis
Guma Guar jest naturalnym polisacharydem wyekstrahowanym z nasion - jest otrzymywana z nasion rośliny strączkowej guar (Cyamopsis tetragonolobus L.)  występującej na terenach Indii i Pakistanu i jest jedną ze składowych błonnika rozpuszczalnego.

Guma guar ma postać proszku barwy żółtawo-białej, prawie bez zapachu. Rozpuszcza się w zimnej wodzie.
Wykorzystywana jest do zagęszczania zup, niskotłuszczowych majonezów i sosów sałatkowych, napojów, soków warzywnych oraz żywności niskokalorycznej. Guma guar jako środek zagęszczający i wiążący wodę, używana jest w pieczywach i ciastach. Nadaje strukturę ciągliwą i kleistą niskokalorycznym mlecznym napojom smakowym i deserom.

Szczególnie dobre właściwości guma guar wykazuje w połączeniu z gumą ksantanową, znacznie zwiększająć lepkość i żelowatość gotowej mieszanki.


Sposób użycia: do pieczenia około 1 łyżeczki na 0,5 kg ciasta.

Skład: E412.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia:
Pakistan.
Twój koszyk
Ilość produktów: 0 szt
Suma: 0.00 zł
przejdź do koszyka
Promocje!
Poleć znajomym